Wandelingen

Donderdag 19 januari 2023

ZILVEREN HELMENTOCHT IN HALEN (zaal De Rietbron)

We zijn dit jaar aan onze 8 ste editie toe van deze tocht.

In 2020 , net voor de coviduitbraak, werden we overrompeld door 1646 wandelaars. Daar kunnen we in de toekomst nog van dromen maar….spaar ons en vooral de parkingwachters.


We wandelen voorbij plaatsen die ons herinneren aan de Slag der Zilveren Helmen geleverd op 12 augustus 1914. Naast de rivieren Velp en Gete komen we ook langs de IJzeren Winning, de Helmen en andere monumenten op het slagveld die verwijzen naar het verleden. Een tocht die je niet mag missen!

Vanuit Halen kan je ter plaatse een lus maken van 5,6 of 7 km , weliswaar zonder rust.
Richting Zelk met een rust in het buurthuis kan je kiezen voor een 9 of 11 km. In Zelk zelf is er nog de mogelijkheid om een lus te maken van 4,5 of 7 km zodat men uiteindelijk aan 15 of 18 km komt. Dus je kan combineren zoveel je wilt tot een maximum van ongeveer 25km
.

Zaterdag 18 Februari 2023

WINTERTOCHT IN HERK (Campus Amandina)

Normaal zou deze tocht plaatsvinden in Linkhout doch door geplande wegenwerken in Linkhout-centrum keren we noodgedwongen terug naar Herk. De beslissing van niet langer de Hartenvijf(tig) te organiseren werd ,door de 5 clubs, reeds in 2021 genomen.

Omdat we in November al ieder jaar naar Schulen trekken , kiezen we nu voor lussen in verschillende richtingen. Er zijn drie lussen die te combineren zijn.

Lus richting Keiberg: 9,1  of 7.6 of 4.6 km

Lus richting Donk  8 km  of 4 km.

Lus richting Schulen:  7,5 Km of 9.8 km.

Men kan dus combineren tot 27 km.